Zomerconcert Viva La Musica Meppel/Zuidwolde

Zomerconcert Viva la Musica Zondag 4 juli

Op zondag 4 juli geeft Koorschool Viva la Musica Drenthe om 16:00 haar jaarlijkse zomerconcert in de Grote of Clemenskerk in Steenwijk.

Alle koren zullen zich laten horen en verheugen zich er enorm op weer voor publiek te kunnen zingen. Er kan weer behoorlijk wat publiek bij zijn en we hopen dat veel mensen willen komen luisteren.

Het beginnerskoor zingt over beren, scheepjes, spinnenwielen en heeft ook bekende kinderliedjes op het programma staan. Het kinderkoor zingt in het Engels, in het Frans maar ook een aantal Nederlandse liedjes. Daarin worden twee dramatische verhalen over muizen verteld. Ook zingen ze samen met het jeugdkoor een canon van Mozart.

Het jeugdkoor heeft een aantal hele vrolijke liedjes ingestudeerd uit bijvoorbeeld Afrika maar ook een prachtig lied van Mendelssohn, een schitterend noordelijk lied van Ola Gjeilo en een nieuw lied, Grow,  van een nog jonge componiste uit de V.S.. De oudste leden van het jeugdkoor vormen met zijn tienen het ensemble, zij zingen nog wat lastigere en meestal a-capella muziek.

Alle koren, van 6 tot 22 jaar, klinken ook een paar keer samen in een aantal canons en een mooi indianenlied.

Ceciel van der Zee leidt als vanouds de koren en dit keer aan de piano Yaroslav Kolpakov.

Als u van plan bent te komen luisteren, kunt u dan mailen naar  carolien520@gmail.com  om te laten weten met hoeveel u komt? Het is een erg grote kerk en op anderhalve meter afstand kunnen daar redelijk wat mensen in. U zal ter plekke naar uw plaats worden begeleid.

Hartelijke groet,

Namens het bestuur,

Ceciel van der Zee

1 reactie op “Zomerconcert Viva La Musica Meppel/Zuidwolde”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *