Zomerconcert Viva La Musica

Zomerconcert Koorschool Viva la Musica
Alle kinderen van 6 tot 24 jaar zingen! Van kinderliedjes tot close harmony.

Op zondagmiddag 3 juli 16:00 uur is het Zomerconcert  van de koren van de Koorschool Viva La Musica in de Grote of Clemenskerk in het centrum van Steenwijk.

Iedereen is weer uitgenodigd om dit zangfestijn bij te wonen en te genieten van alle mooie kinder- , puber- en jonge vrouwen stemmen. Eindelijk weer voor echt publiek met hopelijk een volle zaal.

Het jaarlijkse concert van Viva la Musica uit Zuidwolde en Meppel vindt nog één keer plaats in Steenwijk. Mocht het nodig zijn om op afstand te zitten dan is dat mogelijk.

 

Spannende verhalen,
De jongste groep zingt Nederlandse kinderliedjes over dieren, er komen papegaaien, een wielewaal, ganzen en een veldmuis in voor, die spannende dingen meemaken. Veel liedjes worden begeleid met gebaren en spelletjes, we proberen namelijk bij Viva zo veel mogelijk bewegingen te koppelen aan het zingen. En ook op deze jonge leeftijd zijn er veel korte solo`s, waarmee de kinderen niet alleen hun zangtalent maar ook hun moed en zelfvertrouwen tonen.

Een woeste achtervolging,
Het kinderkoor – jongens en meisjes uit groep 6, 7 en 8-  zingt ook spannende verhalen over een dronken rus, achtervolgingen door wolven en een verliefde jager. Maar ook een prachtig Frans lied over de nacht uit de film “les Choristes” hoort er bij.  Een enkel lied is tweestemmig, waarmee duidelijk te horen is wat de kinderen al ontwikkeld hebben in hun loopbaan bij Viva. Ook hier zijn weer indrukwekkende solo`s te beluisteren.

Truth, een power lied,

Het jeugdkoor laat in de meerstemmige liederen horen hoe de kunst van het a-capella zingen grote hoogten kan bereiken. De enige jongen uit het koor begint met een solo die ook uit de film “Les Choristes” komt.  Een zeer gevarieerde opeenvolging van liedjes passeert met o.a. gebarentaal, het power lied “Truth” met trommel, een swingend Spaans danslied, gevolgd door Engelse liefdeslied uit de 16e eeuw, een intiem close harmony lied van Kate Rusby in een prachtig arrangement van Jim Clements, een onlangs gecomponeerd en toch 16e eeuws klinkend lied van Kevin Allen, en een meerstemmige versie van Stand by me.

 

Er is geen pauze. Het concert is voor kinderen vanaf 5 jaar. De toegang bedraagt  € 10,- voor volwassenen en  € 3,- voor kinderen. Reserveren is niet nodig.

1 reactie op “Zomerconcert Viva La Musica”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *