Kerstconcert 2021 Meppel/Zuidwolde

Op zondagmiddag 19 december 16:00 vindt er weer een prachtige kerstbijeenkomst plaats, gezongen door alle koren van Viva la Musica, in de grote kerk van Steenwijk.

Alle kinderen van 6 tot 18 jaar zingen kerstliederen uit allerlei landen.

Van herders en koningen:

De jongste kinderen zingen Nederlandse liedjes over de herders, de drie koningen en een nieuwjaarsgroet aan hun ouders. Voor velen van hen is het de eerste keer dat ze zingen voor een grote zaal met mensen, de eerste stappen in hun carrière bij Viva la Musica.

 

En een vrolijk nieuwjaar:

Het kinderkoor zingt vooral Duitse en Engelstalige liedjes en een Jiddisch en Iers wiegeliedje, helemaal in traditionele kerstsfeer. De kinderen zingen ook regelmatig een solo wat alweer een volgende stap is in hun ontwikkeling als Viva zanger of zangeres. Ook zij zingen een vrolijk nieuwjaar lied als laatste.

Van vrieskou naar vuurwerk

Het jeugdkoor bestaat ondertussen uit 3 groepen van verschillende leeftijden. Samen zingen ze kerstliedjes van uiteenlopende oorsprong. Natuurlijk ontbreken de echte Engelse carols niet, en de mooiste Franse kerstliederen. Een middeleeuws lied uit Spanje heeft weer een hele andere sfeer dan een ijzig Roemeens kerstlied. Met de “Vulcan” barst het vuurwerk los. Zo komen er veel verschillende stijlen aan bod. De dames en een heer van het jeugdkoor zijn weer in de volgende fase van het samen zingen aangekomen doordat ze 3 vaak ook 4 stemmig of met nog meer stemmen te horen zijn en dat kunnen laten klinken alsof het 1 stem is.

Traditie getrouw sluiten de koren allemaal samen af met het spetterende “Gaudete”.

We hopen dat u dit alles komt beluisteren op zondagmiddag 19 december om 16:00. De toegangskosten zijn € 10,-. Kinderen € 3,-.

Iedereen is welkom, we laten niemand in de kou staan.

Het geheel staat onder leiding van Ceciel van der Zee met Xander Benham aan de piano.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *