Benefietconcert 2020

Koorschool Viva la Musica geeft benefietconcert voor kinderen in Nepal. Een ernstige vraag leidt toch tot een vrolijk dubbel concert door kinderen. Op zondagmiddag 13 september zijn er twee benefietconcerten geweest van de koren van de Koorschool Viva La Musica in de Grote of Clemenskerk van Steenwijk. De opbrengst van de kaartverkoop ging naar kinderen in Nepal.

Stichting Diyo Nepal
Het jaarlijkse concert van Viva la Musica had dit keer een bijzonder doel. De kinderen zongen niet alleen vanwege het plezier maar ook om geld op te halen voor de kinderen in Nepal. Een oud-lid van de koorschool, Ilse Sapotka Benning uit Zuidwolde, woont in Kathmandu en heeft In Nederland 13 jaar geleden een organisatie opgericht, stichting Diyo Nepal, waarmee zij en haar man Shiva gezinnen en vooral kinderen helpt die in slechte leefomstandigheden zitten. Ilse en Shiva zijn de veldwerkers van de stichting en doen hun werk uit liefde voor de mensen in het land op vrijwillige basis. Behalve dat de stichting voor goed onderwijs zorgt, houdt men zich nu ook bezig met het verstrekken van voedsel, medicijnen en pakketten voor thuisonderwijs. Door de lockdown en de gevolgen van de coronamaatregelen komen heel veel gezinnen in grote problemen. Er is sprake van een voedseltekort. Een hongersnood is uitgebroken.

Serieus en vrolijk
De kinderen van koorschool  Viva la Musica hebben er door te zingen aan bijgedragen dat leeftijdgenootjes aan de andere kant van de wereld te eten krijgen. Dat is een heel serieuze aangelegenheid. Toch zongen de kinderen en jongelui plechtig en met plezier hun mooie en ook grappige liedjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *