Masterclass Voces8 Jeugdkoor

Op zaterdag 19 november trok het 24 koppige jeugdkoor naar Groningen voor een masterclass van het beroemde ensemble Voces8.

Het was geweldig leuk, zo opbouwend en vrolijk. Een plezier om naar te luisteren en te ondergaan. Super muzikaal, maar ook vocaal kan Barny zo goed overbrengen wat er beter kan.  De verschillende leden van de groep deden wat warming-up oefeningen met ons, wat body-percussion en inzing- oefeningen. We waren al helemaal onder de indruk dat we onze helden eindelijk live ontmoetten, toch liep het contact heel soepel.

Er werd aandacht besteed aan richting in de muziek, persoonlijk verantwoording nemen, horizontaal denken en uitspraak. De dames van Voces8 zongen ook een lied mee met ons, zodat de zangers konden voelen wat ze bedoelden. Met name de oudste club van het jeugdkoor was zeer geïnspireerd en voelde zich aangesproken door de aanwijzingen van Barney. Het is spannend zo`n masterclass maar hij pakte wonderwel uit.

Na afloop konden we nog even de tenor spreken, Blake Morgan, over een compositie van hem die we zingen. Hij was heel enthousiast en we houden een beetje contact.

Dolgelukkig zaten we later in Ikea om wat te eten en `s avonds bezochten we hun concert in de Der Aa kerk. Dat was een geweldige belevenis. Hoe 8 zangers alleen met hun stemmen een volle zaal zo kunnen boeien. Veel liedjes die we zelf ook zingen kwamen langs. Na afloop hebben we nog handtekeningen gevraagd, cd`s gekocht en gingen moe en voldaan naar huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *