Kerstconcert Zwolle za. 10 dec.

Op zaterdag 10 december 16:00 uur geven de koren van Koorschool Viva la Musica Zwolle hun jaarlijkse kerstconcert in de Oosterkerk aan de Bagijnehof in Zwolle.

Met veel enthousiasme is er weer gewerkt door alle koren aan de kerstliedjes die de kersttijd warm inluiden.

Beginnende sterren

De kinderen van 6 tot 9 jaar zingen in de Nederlandse taal over herders, de koningen en over een roodborstje en de nachtegaal. Voor de meeste kinderen is het de eerste keer dat ze op een podium staan en daar kijken ze enorm naar uit.

Solo sterren

Het kinderkoor, in de leeftijd van 10 tot 12 zingt in verschillende talen en in verschillende stijlen. Een heel oud Frans kerstlied, een romantisch Duits kerstlied, een Jiddisch slaapliedje en een vrolijk Engels trommellied. Ook de Nederlandse liedjes ontbreken niet met een lied van Ann MG Schmidt en het lied, Twaalf dagen van kerstmis in een vertaling van Jan Rot.  De kinderen laten zich ook graag solo horen. Het is een grote uitdaging om ook binnen de veilige omgeving van een eigen kerstconcert te kunnen proeven en te kunnen oefenen hoe het is om je eigen stem te laten horen voor een publiek.

Rijzende sterren

Het jeugdkoor uit Zuidwolde en Meppel laat horen waar de kinderen uiteindelijk naar toe groeien. Dit koor bestaat uit jongeren en studenten tot 24 jaar. Zij zingen altijd meerstemmige klassieke en volksmuziek. De oudste groep zingt ook close harmony en meestal a capella. Zij zingen bekende 4 stemmige kerstliederen.

Aan het eind zingen alle koren samen het jubelende Gaudete!

Toegang € 10, kinderen €3.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *