Concert in Zwolle zo. 9 juli

Koorschool Viva la Musica
www.koorschoolvivalamusica.nl
info@koorschoolvivalamusica.nl

PERSBERICHT

Juni 2023

Zomerconcert Koorschool Viva la Musica in Zwolle
Alle kinderen van 6 tot 24 jaar zingen! Van kinderliedjes tot close harmony.

Op zondagmiddag 9 juli 16:00 uur is het Zomerconcert  van de koren van de Koorschool Viva La Musica in de Basiliek van de Peperbus in Zwolle.

Iedereen is weer uitgenodigd om dit zangfestijn bij te wonen en te genieten van alle mooie kinder- , puber- en jonge vrouwen stemmen.

We zitten niet stil,
De jongste groep zingt Nederlandse kinderliedjes waarin wordt gereisd, gevaren, gevlogen, gedanst, gebakken en ten huwelijk gevraagd. Veel liedjes worden begeleid met gebaren en spelletjes, we proberen namelijk bij Viva zo veel mogelijk bewegingen te koppelen aan het zingen. En ook op deze jonge leeftijd zijn er veel korte solo`s, waarmee de kinderen niet alleen hun zangtalent maar ook hun moed en zelfvertrouwen tonen. Dit keer zingen de vaders ook een lied mee, als een jongeman hun dochter ten huwelijk vraagt.

Grote uitdagingen ,
Het kinderkoor – jongens en meisjes uit groep 6, 7 en 8-  zingen in de Nederlandse en Engelse taal. Er moeten wel moeilijkheden worden overwonnen in de liedjes, namelijk als er een geliefde moet worden veroverd, als er 3 archeologen uit de bocht vliegen en als er klavertjes vier en knikkers verdwijnen.  De kinderen zingen een aantal Keltisch aandoende liedjes, waaronder een drakenlied dat ook nog gedeeltelijk in drakentaal wordt gezongen. Bij dit lied zingen de vaders en het jeugdkoor ook mee. Ook bij het kinderkoor zijn weer indrukwekkende solo`s te beluisteren.

Van Byrd tot Whitacre,

Het jeugdkoor laat in de meerstemmige liederen horen hoe de kunst van het a-capella zingen grote hoogten kan bereiken. In veel verschillende samenstellingen zingen het jeugdkoor en ensemble muziek van Whitacre, een Iers volkslied, een lied van Billy Joel en het Ave verum van William Byrd, een componist uit de late Engelse Renaissance.

Er is geen pauze. Het concert is voor kinderen vanaf 5 jaar.                                                                                De toegang bedraagt  € 10,- en  € 3,- voor kinderen. Reserveren is niet nodig.

————einde persbericht——————-

Over Viva la Musica
Viva la Musica is een zang- en kooropleiding voor kinderen en jeugd van 4 tot en met 21 jaar in Drenthe en Overijssel.  Deze koorschool is een stichting met een bestuur, docenten en vrijwilligers en bestaat momenteel uit ruim 80 leerlingen. Er zijn lesplaatsen in Meppel en Zuidwolde en Zwolle. De artistieke leiding is sinds 2007 in handen van Ceciel van der Zee. De koorschool werd in 1989 opgericht. Meer informatie is te vinden op www.koorschoolvivalamusica.nl


Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ceciel van der Zee: 06-44267244 óf Ceciel.van.der.Zee@koorschoolvivalamusica.nl