Bert van de Wetering en Viva La Musica (+video)

Zaterdagavond 30 oktober deed het jeugdkoor van Viva la Musica mee in de live stream van “Zing als van zelf” van Bert van de Wetering. Bert trekt al ruim anderhalf jaar amateurzangers en zangeressen naar zich toe om met hem online te zingen. Dit keer was er een Allerzielen special waarbij Viva la Musica was uitgenodigd om mee te doen. De opname was in de Grote kerk in Steenwijk.

De generale, op vrijdag, was al een heel spektakel voor de leden van Viva. Al die lampen en microfoons waren best indrukwekkend. Op de piano speelde Bert van den Brink en dat klikte meteen goed. Wat zingen betreft klikte het ook erg goed met Bert van de Wetering. Het was natuurlijk een hele nieuwe uitdaging om met een lage mannenstem samen te werken, maar het liep wonderwel mooi samen. De sfeer was super.

Het was een gecompliceerd programma, er waren veel wisselingen, dat was wel opletten. Iedereen moest muisstil door de kerk lopen, niet praten, niet struikelen over alle snoeren, op de goeie plek gaan staan.

Op de zaterdagmiddag liepen er ook een heleboel cameramensen rond, er werden kaarsen aangestoken en de grote spots gingen aan. De kerk werd helemaal uitgelicht en de spanning nam toe. Vooral de laatste 5 minuten wachten en het aftellen voor het begin waren zenuwslopend, maar iedereen bleef ontspannen en geconcentreerd. Veel van de meiden, en Jorijn, zongen prachtige solo`s. Alles liep op rolletjes (behalve dat Ceciel niet genoeg bukte onder een camera door).

Het hele jeugdkoor zong wat sfeervolle volksliederen. Het oudere jeugdkoor zong een paar pittige stukken die adembenemend klonken in de kerk. Het ensemble zong als volleerde zangeressen in een paar intieme meerstemmige stukken. Bert zong een aantal Schubert liederen met grote klasse, mede door de superieure begeleiding van Bert van den Brink.

Voor de luisteraars was het een groot feest. De cameramensen hadden weinig moeite om de mooie koppies op het scherm te krijgen.  De reacties van over de hele wereld waren enthousiast. Bert van de Wetering zorgde voor een hele fijne sfeer waardoor iedereen er van kon genieten. Na afloop bleek ook hoe goed hij ons begreep: er was voor iedereen een plak chocola en Bitterballen!

We hebben er weer een paar vrienden bij.

2 reacties op “Bert van de Wetering en Viva La Musica (+video)”

 1. Hey! I understand this is sort of off-topic however I needed to ask.

  Does building a well-established blog such as yours require a massive amount work?
  I’m completely new to writing a blog however I do write in my diary on a daily basis.
  I’d like to start a blog so I can share my experience and thoughts online.
  Please let me know if you have any ideas or tips for brand new aspiring bloggers.
  Appreciate it!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *