Viva la musica genomineerd voor de Drentse Anjerprijs 2024

“Viva la Musica wil met de prijs professionele opnames realiseren om haar muziek breder te delen.”


We zijn trots om te melden dat Stichting Koorschool Viva la Musica is genomineerd voor de prestigieuze Drentse Anjer Prijs 2024! Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Cultuurfonds Drenthe aan stichtingen of verenigingen die op een bijzondere manier kunst en cultuur in de provincie laten zien.
De nominatie is een erkenning voor het werk dat we doen met onze kinder- en jeugdkoren. De jury prees onze inzet voor muzikale vorming van jongeren, de laagdrempelige toegankelijkheid en de belangrijke rol die we spelen in het bevorderen van cultureel bewustzijn.

De winnaar van de Drentse Anjer Prijs ontvangt een bedrag van € 5.000 om te besteden aan een nieuw cultureel project. Bij winst willen we de prijs gebruiken voor het maken van professionele opnames van onze koren, om zo ons muzikale werk op een kwalitatief hoogstaande manier te documenteren en te presenteren aan een breder publiek. Daarnaast willen we leuke en educatieve filmpjes maken om te verspreiden op sociale media en onder scholen, om zo meer kinderen het plezier van samen zingen te laten ervaren! De bekendmaking vindt binnenkort plaats. Fingers crossed!

Drie nominaties voor de Drentse Anjer Prijs 2024 en drie nominaties voor de Groene Anjer Prijs 2024 van het Cultuurfonds Drenthe – Provincie Drenthe