Samenwerken? U kunt ons inhuren voor de volgende projecten: Matthäus Passion, Johannes Passion, Requiem etc.

Stichting Koorschool Viva la Musica is een zang- en kooropleiding voor kinderen en jeugd van 4 tot en met 24 jaar. Viva is dé koorschool van Zuidwest Drenthe, de Kop van Overijssel en omliggende gemeenten en heeft kinder- en jeugdkoren in Zuidwolde, Meppel en Zwolle. De koorschool werd in 1989 in Zuidwolde opgericht door Wilma ten Wolde. Sinds 2007 is de artistieke leiding in handen van Ceciel van der Zee.

Momenteel zingen ruim 80 leerlingen bij Viva. Kinderen kunnen zonder auditie instromen in een van de kinderkoren. Voor het jeugdkoor wordt een stemtest afgenomen.

Samenwerken

Samenwerkingen met de jeugd- en kinderkoren

De kinder- en jeugdkoren werkten in verschillende samenstellingen samen met de Toonkunstkoren van Hoogeveen en Emmen, Cantatrix en het NHL Stendenkoor, bij uitvoeringen van Bach’s Matthäus en Johannes Passion o.l.v. Hans Leenders, Hans de Wilde, Leendert Runia, Tjalling Wijnstra, Iassen Raykov en Mannes Hofsink. 

Herdenkingsconcerten

Ook herdenkingsconcerten stonden op het programma samen o.a. met het Drents Jeugdorkest o.l.v. Nico Sieffers en Capella Frisiae o.l.v. Hoite Pruiksma. 

Met het Toonkunstkoor Roermond o.l.v. Pieter Cox en Cantica Sacra o.l.v. Claartje van Dokkum werd meerdere malen de ‘Peacemakers’ van Karl Jenkins uitgevoerd.

Jeugdkoor voor een kleiner vocaal ensemble

Het Jeugdkoor zingt ook muziek voor een kleiner vocaal ensemble en voerde het Stabat Mater van Pergolesi en van Scarlatti uit met het Ensemble Conservatoire uit Nijmegen.

Allerzielen, Gregoriaanse mis, Sound of Music, etc

Viva werkte mee aan een gregoriaanse mis met Herman Finkers, de Senegalese voorstelling ‘Garapgi’ met Mamour Seck, the Sound of Music met Miranda van Kralingen, een poppenvoorstelling met Elly Bakker, de opening van de ‘Muur tegen Geweld’, een Allerzielen concert met Bert van de Wetering en Bert van den Brink en kerstconcerten met Cantatrix o.l.v. Hans Leenders.

Nationale en internationale samenwerkingen

Er zijn landelijke samenwerkingen met verschillende kinder- en jeugdkoren en jeugdorkesten zoals het Kielzog Kinderkoor (Hoogezand-Sappemeer) o.l.v. Wim van de Laar, The Young Voices (Berkel en Rodenrijs), Korálek (Tsjechië), Kinderkoor Mwangaza (Oeganda), Zangschool Utrecht en Het Hofstad Jeugdorkest (Den Haag).

Instrumentale begeleiding van de koren

De koren worden begeleid door instrumentalisten als pianisten Mannes Hofsink, Adriaan Koops, Mark Toxopeus en Wim Dirriwachter, accordeonisten Gertie Bruin en Harry Dijkstra, gitarist Jan Bartlema, harpiste Marije Vijselaar en fluitiste Wiljan Smit.

Gastdocenten

Regelmatig nodigt Ceciel gastdocenten uit zoals de zangpedagogen Irene Verburg en Harry van Berne, daarnaast nam Viva deel aan workshops o.l.v. van László Norbert Nemes in het kader van het Kodály-festival in Den Haag, het Jeugdkoor werd gecoacht door de ensembles Voces8 en Wishful Singing.

In 2017 won Viva de 1e prijs in het ‘Muziek en Zangfestival’ op Schiermonnikoog.

Viva la Musica wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gemeente de Wolden
Provincie Drenthe
Gemeente Zwolle
Fonds Amateurkunst Zwolle
Hervormd Weeshuis Zwolle