Wachtwoord vergeten?
HOME
Koorschool
  Wat wij bieden
  Waarom zingen
  Werkwijze
  Foto / Video
  Contributie
  Dirigent en bestuur
  Partners
Lid of vriend worden
Agenda & Historie
Contact
 
Wat wij bieden
Bij koorschool Viva la Musica kunnen kinderen en jongeren terecht voor:

- opleidingskoor (basisschool groep 3, 4 en 5)
- kinderkoor (basisschool groep 6, 7 en 8)
- jeugdkoor (voortgezet onderwijs)
- privézangles (kinderen van 6 t/m 18 jaar)

De lesplaatsen zijn:
- Zuidwolde (Ontmoetingskerk, Hoofdstraat 149)
- Meppel (Cultureel centrum De Plataan, Vledderstraat 3)


Inschrijven kan op ieder moment. Uitschrijven kan op twee momenten in een cursusjaar: per 1 augustus en per 1 januari.

 
Opleidingskoor (basisschool groep 3, 4 en 5)
Leerlingen van groep 3, 4 en 5 zingen in het Opleidingskoor. Bij de wekelijkse koorrepetitie staat plezier in zingen en bewegen voorop. De muziek wordt vooral door middel van spelletjes in een kring of als aftelversjes ingestudeerd. Dat zijn vaak oude en nieuwe Nederlandse volksliedjes. Een enkel Duits-, Frans- of Engelstalig lied komt ook aan bod. Als de kinderen gewend zijn aan de groep, maken ze een begin met het noten leren lezen. Ze krijgen dan 5 tot 10 minuten individueel les waarin zij oefenen met het van blad zingen. Ook de ontwikkeling van de stem krijgt daarbij aandacht. Voor het opleidingskoor zijn geen toelatingseisen.
 
Donderdag 16.00 - 16.45 u. Meppel
Vrijdag 15.45 - 16.30 u. Zuidwolde
Docent Ceciel van der Zee
 

 
Kinderkoor (basisschool groep 6 ,7 en 8)
Tijdens de wekelijkse repetities wordt er aandacht besteed aan het samen zingen. Het koor zingt veel volksmuziek uit verschillende Europese en niet Europese landen, grappige Nederlandse canons en enkele liederen uit het klassiek repertoire. Gezond stemgebruik en muzikale ontwikkeling zijn belangrijk maar het plezier in het samen of solo zingen staat voorop. Deze liederen worden uitgevoerd tijdens de verschillende concerten van de koorschool door het jaar heen. In de korte individuele lessen voor of na de koorrepetitie ontwikkelen de kinderen de vaardigheden van het van blad zingen verder. Voor definitieve toelating tot het kinderkoor doen de kinderen een stemtest.
 
Dinsdag 16.30 - 17.30 u. Zuidwolde
Woensdag   17.00 - 18.00 u. Meppel
Docent Ceciel van der Zee
 
Jeugdkoor (middelbare school)
Het jeugdkoor zingt over het algemeen meerstemmige muziek. Goed gecomponeerde volksmuziek uit alle landen van de wereld, moderne en klassieke muziek behoren tot de mogelijkheden waarbij steeds naar voldoende afwisseling wordt gezocht. De leden van het jeugdkoor ontwikkelen muzikale zelfstandigheid, waarbij het ensemble zingen maar ook het solo zingen veel aandacht krijgt. Leden van het jeugdkoor krijgen wekelijks 5 tot 10 minuten individueel les waarbij wordt gewerkt aan intonatie en stemvorming. Voor definitieve toelating tot het jeugdkoor doen de jongeren een stemtest.
 
Donderdag    18.30 - 20.00 u. Meppel
Vrijdag 17.30 - 19.00 u. Zuidwolde
Docent Ceciel van der Zee
 
Priv├ęzangles voor kinderen van 6 tot 18 jaar
Onder de deskundige begeleiding van Ceciel van der Zee kunnen kinderen van 6 tot 18 jaar hun stem leren gebruiken en liedjes instuderen die ze graag willen zingen. Als de leerlingen zelf geen voorkeur hebben, zoekt Ceciel de liedjes samen met hen uit. Er wordt gewerkt aan adem, houding, uitspraak en vooral aan stemgebruik. 
De lessen zijn individueel, maar kinderen en jongeren mogen ook met z’n tweeën komen.

Deze lessen worden individueel afgesproken.
Docent        Ceciel van der Zee