Wachtwoord vergeten?
HOME
Koorschool
Lid of vriend worden
Agenda & Historie
  Agenda 2018
  Historie 2017
  Historie 2016
  Historie 2015
  Historie 2014
  Historie 2013
Contact
 
Historie 2014
13 december 2014: Jubileum Kerstconcert

Recensie Jubileum Kerstconcert

 

Koorschool Viva La Musica, onder leiding van Ceciel van der Zee, heeft afgelopen zaterdagavond een zeer geslaagd kerstconcert verzorgd in de Oude Kerk in Meppel. Ruim 400 bezoekers hebben genoten van de zangtalenten van de koorschool. Het druk bezochte kerstconcert was tevens de afsluiting van de viering van het 25-jarig bestaan van de koorschool. Reeds eerder dit jaar hebben de leden deelgenomen aan het 'Viva's got talent'.

 

De Oude Kerk was deze avond omgetoverd tot een sfeervolle entourage door de professionele belichting en de kerstdecoratie. Met een kaarslichtje in de hand maakten de jeugdige koorleden hun entree in de kerk en werd het lied 'ding dong bell' ingezet. Het meerstemmig en in canon gezongen lied bezorgde menig bezoeker kippenvel. "Alsof er engeltjes zingen", klonk er in het publiek.

De volgorde van de liederen was via het keurig verzorgd programmaboekje te volgen en werden afwisselend gezongen door het opleidingskoor, het kinderkoor en het jeugdkoor, waarbij de leeftijdsgroep van 13 t/m 19 jaar de grootste partijen voor hun rekening nam.

 

Het koor werd begeleid door een professioneel orkest van 10 strijkers, dat achter het koor op een meter hoog podium stond opgesteld. Traditiegetrouw werd het lied 'Once in Royal Davids city' begeleid door organist Tim Vroom. Naast de naar de Engels vertaalde kerstliedjes van de Poolse componist Witold Lutoslwaski, zijn "Sleep baby sleep" van Ramiro Real, "Jesu salvator mundi" van Menegali, "Vulcan" van Jenny McLeod en "Gaudete - Piae cantiones" noemenswaardige liederen die met zeer grote klasse zijn weergegeven. Laatstgenoemde werd daarbij nog eens muzikaal versterkt door de trom, de tamboerijn en de blokfluit. Het lied "Ding dong bell" werd ter afsluiting nog eens gezongen, waarbij het publiek door de dirigente werd gebaard in canon mee te zingen. Door de akoestiek in de kerk zorgde dit voor een prachtig geluid. 

Het maandenlange repeteren en de voorbereidingen hebben duidelijk hun vruchten afgeworpen en kunnen dirigente Ceciel van der Zee en de leden van Koorschool Viva La Musica terugkijken op een geslaagd en succesvol kerstconcert, wat mede mogelijk is gemaakt door het Lambers-Burger Fonds.

 

Gita Lopulisa / Jannie de Vries

 


      


 
Hieronder de activiteiten die al in 2014 hebben plaatsgevonden

30 oktober en 1 november 2014 Adieu Monsieur le professeur!

Op donderdag 30 oktober en zaterdag 1 november werkt het kinderkoor van Viva la Musica samen met De Bazuin, aan het Rabo regio concert in de Meenthe in Steenwijk.
Op beide avonden en zaterdag middag zal een gala plaatsvinden waarbij het kinderkoor een bijdrage levert. Zij zingen het refrein van het lied Adieu monsieur le professeur samen met de zanger Philippe Elan.15 en 16 maart 2014: Uitwisseling kinderkoren Kielzog en Viva

Op zaterdag 15 maart gaan de Viva-kinderkoren naar Hoogezand. We gaan om 14.00 uur zingen met De Kielzog Koorschool, onder leiding van Wim van der Laar. Er wordt gezamenlijk een nieuw ingestudeerd, spelletjes gedaan en 's avonds geven we gezamenlijk een concert gegeven. De koren presenteren hun eigen repertoire en er worden gezamenlijk liederen gezongen.

De dag erna, zondag 16 maart komt Kinderkoor Kielzog naar ons toe om 14:00 uur. Om 15:00 geven we een concert voor onze ouders en vrienden.

We gaan er een feestelijk weekend van maken met veel kinderen en veel muziek.

18 april 2014: Matthaus Passion Hoogeveen 13.30 & Emmen 19.30 uur

Toonkunstkoor Hoogeveen heeft het Jeugdkoor van Viva la Musica gevraagd deel te nemen aan hun uitvoering van de Matthäus Passion 's middags om 13.30 uur.

Recensie: Matthäus Passion met Toonkunstkoor Hoogeveen's Avonds is het Viva jeugdkoor nogmaals te beluisteren, nu in samenwerking met het Toonkunstkoor Emmen om 19.30 uur.
11 mei Viva Ensemble zingt in Schiphorst


Op 11 mei verzorgde het viva ensemble een concert in het verpleeghuis de Schiphorst in Meppel.

Het was een moederdag concert, er waren heel wat inwoners met hun bezoek op af gekomen. Die werden ook voortreffelijk verzorgd door het personeel van Schiphorst.

Het ensemble zong twee keer met een pauze ertussen. Het waren Nederlandstalige liederen, maar ook volksliederen uit Frankrijk, Denemarken en Estland.

De muziek was heel divers en de 5 jonge vrouwen konden met hun a-capella gezongen liederen de aandacht heel goed vasthouden. Ademloos luisterde het publiek naar de prachtig zuiver en helder gezongen liederen die zo schijnbaar moeiteloos werden gepresenteerd.  Een bijzondere prestatie voor deze 5 jongedames : Mieke Overvliet, Sabine Blom, Josien Woldhek, Sophie van der Veen en Kaylie Fopma.
24 mei 2014: Viva's got TALENT

In 2014 bestaat Viva al weer 25 jaar.

OP 24 MEI ORGANISEERT DE KOORSCHOOL EEN GROTE TALENTENJACHT VOOR ALLE VIVA LEDEN!

 

Alle kinderen die dat willen zingen een zelfgekozen liedje. Een jury zal vooral benoemen wat jullie wel kunnen en tips geven om nog beter te worden.

De mooiste liedjes mogen 's avonds tijdens een vrolijk concert worden gezongen. Er zijn leeftijdscategoriën.

Bijzonderheden, en dat zijn er heel veel, komen in een mooie brief.


Vooraankondiging Woldener Courant (Maart 2014)


Terugblik 24 mei Viva `s got talent


Op zaterdag 24 mei 2014  vond er in Meppel een Viva `s got talent plaats.

De Koorschool had een hele dag georganiseerd voor de koren.

 

Alle kinderen van Viva waren die dag uitgenodigd om solo een lied te zingen voor familie en bekenden en voor een deskundige jury. Zo konden de kinderen in deze voorronde hun zangtalent presenteren met een zelfgekozen lied en ervaren hoe het is om alleen te zingen voor publiek. Zij werden begeleid door een professionele gitarist of pianist, Johan Sterken en Hans van Beelen.

Uit iedere leeftijdscategorie werden 3 kinderen gekozen die s `avonds tijdens het Finale Concert nog een keer mogen zingen.

 

Het begon die dag om 11:00 en er was meteen een leuke volle zaal. Dat is de rest van de dag zo gebleven met steeds wisselend publiek.

De allerkleinsten begonnen met hun liedjes en deden dat zonder uitzondering met mooi vaste stem. Het was ontroerend om deze jonge kinderstemmen zo te horen zingen, vol vertrouwen en overtuiging.

De jury koos uit om s `avonds te zingen.  Rixt de Jong, Maayke Visser en Valentine Tricarico.

 

De jury bestond uit Arla Brandsma ( pop zangeres), Irene Verburg ( sopraan), Jannie de Vries ( oud dirigente en oprichter van Scala kinder- en jeugdkoor) en Ceciel van der Zee ( huidige dirigent Viva en Scala koren). Zowel Irene als Arla begonnen hun vroegste zangopleiding in Viva la Musica.

Zij schreven voor ieder kind een kort rapportje met een positieve waardering. Ook het publiek mocht zijn waardering laten merken door een schriftelijke reactie te geven.

 

Daarna kwamen de oudere kinderen die duidelijk goed voorbereid met verve hun liedjes brachten. Ook hier klonken de stemmen prachtig.

In deze categorie waren het Cheryl Eesinge, het duo Giggy Jansen en Marleen van Hummel en Zelina Huberts die op de avond finale mochten zingen.

 

Als laatste groep kwam de jeugd vanaf 12 jaar. Met veel plezier en overtuiging zongen zij de verschillende liedjes. Sommigen zongen lichte muziek, anderen deden volksmuziek en het resultaat was steeds verbluffend. Ayla de Grebber, Marleen Kwant en het duo Laurencia Hendriks en Rachel Koehoorn gingen door naar de finale.

 

Het was een plezier om te zien hoe alle kinderen en jongelui zich verdiepten in de muziek en met zelfvertrouwen zich konden presenteren.

 

S avonds vond het concert plaats dat natuurlijk begon met de canon Viva la Musica ge zongen door alle koren. De finalisten zongen, alle koren zongen een paar liederen, Het Viva ensemble maakte veel indruk, Arla Brandsma zong het lied Do right woman van Aretha Franklin met veel zeggingskracht, Jannie de Vries zong met de zaal een canon over een mug die groter is dan een nijlpaard en Irene Verburg zong Youkali van Kurt Weill waarin zij duidelijk haar vocale en muzikale talent en vakmanschap kon laten horen. Ook hield de voorzitter van het bestuur van de stichting Koorschool Viva la Musica een toespraak waarin hij de muzikanten , jury en zangeressen bedankte en met name Wilma ten Wolde die de koorschool 25 jaar geleden heeft opgericht.

De koren sloten samen af met het stemmige en drie stemmige Evening rise.

 

Het was een zeer geslaagde dag.

Het plezier in het zingen stond zoals altijd voorop.


28 juni 2014: Zomerconcert

Klik HIER om naar de foto's te gaan.

Locatie:
Kruiskerk
Thorbeckelaan 73
7942 CM  Meppel
Tijdstip:
Aanvang 19:30

Op zaterdagavond 28 juni geeft de Koorschool Viva la Musica, die samenwerkt met Scala, het jaarlijkse afsluitende zomerconcert om 20:00 in de Kruiskerk aan de  Thorbeckelaan 73 in Meppel.

Viva la Musica is een Drentse Koorschool die muziek en zangonderwijs aan kinderen geeft.

 verzorgt Alle koren van 6 tot 18 jaar oud presenteren zich, zowel solo als in koor. De muziek komt uit vele verschillende landen, te beginnen met een driestemmig indianenlied. Verder klinkt er veel volksmuziek ook uit Nederland, afgewisseld met muziek van enkele grote componisten zoals Britten, Saint Saëns en Pergolesi.

Aangezien Viva la Musica nu 25 jaar bestaat en twee jaar geleden is samengegaan met de kinder- en jeugdkoren van Scala was er reden om aan de concerten een bijzonder element toe te voegen. Dat element is beweging. Hoe dat er precies uit gaat zien is nog een verrassing, maar dat er een Djembé bij betrokken is en professionele hip hop dansers is zeker.

De toegang bedraagt € 8,-, kinderen € 3,- .