Wachtwoord vergeten?
HOME
Koorschool
Lid of vriend worden
Agenda & Historie
  Agenda 2018
  Historie 2017
  Historie 2016
  Historie 2015
  Historie 2014
  Historie 2013
Contact
 
Historie 2013
02 maart 2013: Matthäus Passion Hoogeveen

Jaarlijks voert het Toonkunstkoor Hoogeveen de Matthäus Passion uit.
Viva jeugdkoorleden namen de kinderpartituren voor hun rekening.

Recensie
Dagblad v/h Noorden (04-03-2013)

29 maart 2013: Matthäus Passion Emmen

Jaarlijks voert het Toonkunstkoor Emmen de Matthäus Passion uit.
Viva jeugdkoorleden namen de kinderpartituren voor hun rekening.

11 april 2013: Viva informatieavond Meppel

Tijdens de Ontmoetingsdag op 1 juli 2012 zijn de eerste banden gesmeed tussen de koorleden van Scala en Viva la Musica. Een uiterst geslaagde dag met muzikale hoogstandjes en creatieve uitspattingen. Voor Scala-ouders ook het eerste contact met Viva la Musica, Ceciel van der Zee en haar manier van werken. Inmiddels zijn er ruim 6 maanden verstreken en kunnen we terugkijken op een fantastisch kerstconcert en 2 Matthäus Passionen. Een goed moment om elkaar weer te ontmoeten. We kunnen ons voorstellen dat u nog met vragen zit. Wellicht kent u mensen die interesse hebben in onze kooractiviteiten. Genoeg redenen om u van harte uit te nodigen voor onze informatieavond op:


Donderdag 11 april 20:00 uur

Cultureel Centrum ‘De Plataan’ te Meppel


Alle mensen met interesse voor onze koorschool zijn welkom. Oók ouders waarvan zoon of dochter nog niet op het koor zit maar die wel overwegen om hun kind aan te melden.

Het wordt een interactieve avond waarin Ceciel van der Zee een antwoord zal geven op de vraag: wat ontwikkelt een kind als het leert zingen? En niet alleen het belang voor het kind als individu maar ook wat het met een groep kan doen om samen te zingen. Aangezien het met zingen zo is dat je het moet ervaren om het werkelijk te begrijpen zal er ook gedemonstreerd en geoefend worden. De reden dat we op de koorschool “jongleren” en de manier waarop we dat doen zal ter sprake komen evenals de keuze van het repertoire, de opbouw van de koren en de plannen voor de komende seizoenen. U krijgt alle gelegenheid tot het stellen van vragen en wat u verder maar wilt inbrengen.

Deze brief kunt u ook teruglezen op onze nieuwe website www.Viva.Banster.nl onder het kopje Agenda. Ons streven voor de toekomst is minder papier en meer gebruik te maken ons digitale kanaal. Daarmee realiseren wij direct een besparing op onze drukkosten en minder milieubelasting. 

 

Wij kijken uit naar uw komst op deze avond. Laat u even weten of u komt?

Graag per e-mail: hanhollander.hh@gmail.com


20 april 2013: Viva kinderkoor op Meppeler muziekfestival

Op 20 april gaf het kinderkoor van Viva la Musica een concert in de Oude Kerk te Meppel, ter gelegenheid van het Meppeler muziekfestival.
Na een aantal inleidende en opwarmende oefeningen zongen ze een aantal één en meerstemmige liederen onder begeleiding van Alma Grooters op piano.
Met heldere en zuivere stemmen zongen de kinderen gezamenlijk en solo liederen uit Engeland, Amerika en natuurlijk Nederland. Het gaf een goed beeld van de serieuze opleiding die de kinderen genieten als ook van hun plezier in het zingen.

04 mei 2013: Dodenherdenking Meppel

Het jeugdkoor en topkoor verleenden hun medewerking aan de herdenkingsbijeenkomst op 4 mei in de Grote Kerk te Meppel.

Ten gehore gebrachte liederen onder begeleiding van piano en harp:
Jeugdkoor: Luister, Swallow, Can You Hear Me en Donnai.
Topkoor: Aylye Lyulye en Lied 3. 
Allen: Een stil moment.

Recensie Dodenherdenking


14 juni 2013: Vrouwenkoor Cantabile en het Viva Topkoor zingen in Westerbork

Op vrijdag 14 juni werkte het topkoor mee aan het zomerconcert van Vrouwenkoor Cantabile in de Hervormde Kerk te Westerbork.
Het Viva topkoor zong twee blokken met eigen repertoire en een gezamenlijk lied met Cantabile. 
23 juni 2013: Masterclass voor Viva topkoor bij Haarlemse Koorbiënnale

http://www.koorbiennale.nl/art/graphics/gra_logo_7.png

Op zondag 23 juni heeft het Topkoor in Haarlem deel genomen aan de Masterclass die Wishful Singing gaf in het kader van de Koorbiënnale Haarlem.


Aan de Masterclass kunnen alleen zeer ervaren ensembles zoals het topkoor deelnemen. Het Viva topkoor bestaat nu uit 9 leden waarvan er 8 meegingen naar Haarlem. Het was een intensieve dag met veel lessen en aan het eind van de middag een uitvoering waarbij alle ensembles lieten horen wat ze geleerd hebben.


29 juni 2013: Zomerconcert Viva la Musica

Zaterdag 29 juni vond het traditionele Zomerconcert van de koorschool plaats ter afsluiting van seizoen 2012/13.Recensies

Recensie Meppeler Courant maandag 01 juli 2013

Persbericht
Op 29 juni van 19:30 tot ongeveer 20:45 in de Kruiskerk aan de Thorbeckelaan in Meppel geeft Viva la Musica haar jaarlijkse zomerconcert waar alle koren in meezingen. Dat zijn het opleidings-, kinder-, jeugd- en topkoor. Stichting Viva la Musica is een koorschool die kinderen en jongeren van 4 t/m 24 jaar een muzikale opleiding geeft in Meppel, Steenwijk en Zuidwolde.

De kinderen van de opleidingskoren beginnen met Nederlandse liedjes die over vogels gaan, veel bekende volksliedjes, maar ook een enkele onbekende.

Het kinderkoor geeft aan de hand van liedjes en korte stukken tekst een sprookje weer waarin het spinnenwiel centraal staat. Hier zingen de kinderen in koor en klinken heel eensgezind. En er worden vele solopartijen gezongen.

Het jeugdkoor zingt heel verschillende liederen. Een evergreen uit the Sound of Music, een popliedje uit de jaren 60, een prachtige volkslied uit Engeland, een kinderliedje uit Spanje en een bekend zomerlied uit Denemarken. In het Braziliaanse Totoyo is een jongetje zoek, en daar wordt naarstig naar gezocht. Dit alles drie en vierstemmig, a-capella of met begeleiding van de pianist Hans van Beelen. Ook hier zijn regelmatig solisten te horen.

Het topkoor, bestaande uit 8 gevorderde leden, sluit af met een aantal bijzondere en verrassende liederen.

Ook zullen alle koren samen zingen en wordt het publiek ingeschakeld.E-mail:
CecielVanDerZee@HOME.nl


05 september 2013: Zingen met kinderkoor Mwangaza uit Oeganda

Op 5 september zingen de Viva kinderkoren samen met kinderkoor Mwangaza uit Oeganda . Kinderkoor Mwangaza komt voor een tournee naar Nederland en geeft ook een concert in Ruinen. De Oegandese kinderen komen uit arme of gebroken gezinnen, vaak doordat de ouders zijn overleden.
Door met de kinderen te zingen proberen ze de moed erin te houden.

`
14 september 2013: Opleidingskoor op open dag Scala in Steenwijk

Op 14 september zingt het opleidingskoor in de Meenthe in Steenwijk. Alle kinderen die kunnen zijn van harte welkom. Onze dirigent Ceciel van der Zee geeft een openbare les voor alle kinderen die geïnteresseerd zijn en de leerlingen van het opleidingskoor helpen haar. Zij zullen laten horen wat ze geleerd hebben en het voorbeeld geven aan de geïnteresseerde kinderen (en ouders) uit Steenwijk en omgeving die misschien ook willen komen zingen.

Locatie:

De Meenthe
Stationsplein 1
Steenwijk

Tijden:
Zaterdag 14 september 2013
Exact tijdstip wordt later bekend gemaakt.


29 november 2013 ; jeugdkoor zingt The Earthsong in Pesse.
Het jeugdkoor zingt onder leiding van een band op de opening van het Green center in Pesse.
De opening van het groene tankstation wordt een dag vol festiviteiten. Na het diner is er een avondprogramma voor 300 genodigden met verschillende sprekers en muziek. Het jeugdkoor zingt mee met een band en een solozangeres in The earthsong van Michael Jackson.14 december 2013: Kerstconcert Viva la MusicaPersbericht

 

Op zaterdagavond 14 december van 19:30 tot 20:45 vindt het jaarlijkse sfeervolle kerstconcert van Viva la Musica plaats, ditmaal weer in Zuidwolde in de Hervormde kerk.

Het is een kerstconcert in de traditie van Viva la Musica, met enkele kerstklassiekers en nieuwe verrassende muziek.

Het topkoor, het jeugdkoor en het kinderkoor zingen bekende carols uit Engeland en Frankrijk en minder bekende kerstmuziek uit Schotland, de Oekraïne, Rusland, Kazachstan, Estland, Spanje en Roemenië .

In totaal staan er 60 kinderen en jongelui te zingen, in koor en ook solo. Het publiek zelf wordt ook uitgenodigd om een aantal keer mee te zingen.

Veel liedjes zingen de jongelui zonder begeleiding van instrumenten. Een aantal  worden begeleid door piano; Hans van Beelen, harp; Klarissa Zantinge,  trommel Arjan van Vliet en orgel Tim Vroom, dit alles onder leiding van Ceciel van der Zee.

De kosten zijn € 8,-, voor kinderen tot 16 jaar € 3,-.

www.KoorschoolVivaLaMuisca.nl


Recensie Kerstconcert24 november 2013: het topkoor zingt in TBS kliniek Veldzicht in Balkbrug in de kerstviering.
Op kertsavond zullen de 6 jonge vrouwen van het topkoor een aantal liederen zingen op de kerstviering die wordt gehouden in de instelling Veldzicht in Balkbrug. Dit is niet toegankelijk voor bezoekers.