Wachtwoord vergeten?
HOME
Koorschool
Lid of vriend worden
Agenda & Historie
  Agenda 2017
  Historie 2016
  Historie 2015
  Historie 2014
  Historie 2013
Contact
 
Agenda 2017
Ben je lid? Log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord om meer
praktische informatie over de verschillende activiteiten te kunnen lezen!

 
Waar kunt u ons horen in 2017?
 
Datum Tijd Waar Wat Wie
zaterdag 8 april ‘s avonds Meppel, Grote Kerk Medewerking Johannes Passie Jeugdkoor
vrijdag 14 april 14.30 Hoogeveen Medewerking Matthëus Passie Jeugdkoor
11 t/m 15 mei Meppel e.o. Bezoek jeugdkoor Koralec uit Most Jeugdkoor
zaterdag 13 mei overdag Meppel Concert met Koralec Kinderkoor en Jeugdkoor
zaterdag 10 juni hele dag Schiermonnikoog Festival Jeugdkoor
zondag 9 juli 16.30 Zuidwolde Zomerconcert Alle koren
zaterdag 30 sept. Coevorden Concert met Drents Jeugdorkest Jeugdkoor
dinsdag 3 okt. Meppel Concert met Drents Jeugdorkest Jeugdkoor
vrijdag 15 dec. 20.00 Steenwijk, Grote Kerk Concert met Cantica Sacra Jeugdkoor
zondag 17 dec. 17.00 Meppel, Grote Kerk Kerstconcert Alle koren
 
 
Jeugdkoor wint eerste prijs op Schiermonnikoog!

Afgelopen zaterdag 10 juni ging het jeugdkoor van de koorschool Viva la Musica uit Zuidwolde en Meppel naar Schiermonnikoog om mee te doen aan het festival voor koren en blazers op dit mooie kleine eiland. Het cultuurplatform in Meppel had dit door een donatie mogelijk gemaakt. Het festival wordt ieder jaar georganiseerd door de Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân. Er zijn twee categorieën, de blaasorkesten en de koren met ieder een eigen jury en prijsuitreiking.

Er deden 22 koren mee en 29 blaasorkesten dus de boot ernaar toe s`morgens was erg vol met alle zangers en muzikanten. Daar was de sfeer meteen geanimeerd en vrolijk en zo was het ook de hele dag op “Schier”. Overal klonk muziek die ook met veel aandacht en plezier werd beluisterd.  Natuurlijk was de competitie groot maar dat tastte de feestelijke stemming niet aan.
De koren kwamen uit heel noord Nederland en waren erg verschillend, gospelkoren, vocal groups, mannen en vrouwenkoren, natuurlijk ook gemengde koren, een jongerenkoor met orkest uit Zwolle en ons jeugdkoor. “Viva” moest het dus opnemen tegen voornamelijk volwassen koren van goed niveau.

Het concert voor de jury vond plaats in de “Got Tjark” de vroegere hervormde kerk in het dorp. Dat is een klein kerkje zonder galm. Voor de jury is dat heel prettig, je kan geen foutjes verdoezelen, alles is te horen. Voor het zingen is het iets minder prettig, de tonen klinken niet even na, dus je moet het helemaal zelf doen. Maar daar waren de meiden van het jeugdkoor niet bang voor.
Het kerkje zat bij ieder optreden goed vol, er was veel aandacht voor alle optredens. Vooral bij de groepen die bekend waren moest het publiek soms staan.  Viva la Musica was niet bekend, ze deden voor het eerst mee, maar toch zat het vol.
Het was erg warm, voor een enkel koorlid te warm, er dreigde duizeligheid. Er was ook iemand met een geblesseerde enkel maar toch stonden alle 18 jonge dames er vol vertrouwen en veel goede zin.

De dirigent had gekozen voor een zeer afwisselend programma van 5 liedjes in 5 verschillende talen en in verschillende stijlen, zonder begeleiding van piano of een ander instrument. Alles werd uit het hoofd gezongen.  Het begon met een mooi Zweeds zomerlied en na een paar maten werd het heel stil in de kerk. De reactie van het publiek was na het eerste lied al meteen enthousiast. Dat enthousiasme nam in de loop van het optreden toe met een staande ovatie aan het eind. Nog een volkslied en twee klassieke stukken volgden, afgesloten met een luchtig pop lied. Veel toehoorders waren verrast door de kwaliteit van het optreden en gecharmeerd van het clubje meiden van 12 tot 18 jaar. Dit was al een fantastische ervaring. Daarna was nog een optreden op een buitenpodium gepland. Er passeerde af en toe een regenbui, maar het is toch nog gelukt met wederom geïnteresseerde luisteraars.

De prijsuitreiking was kort erna, het kerkje was te klein dus via een open zijdeur volgde Viva de uitslag. Die was erg spannend. Van alle koren werd op volgorde van opkomst het aantal punten voorgelezen dat ze gehaald hadden. Er waren veel hoge scores en Viva werd als een van de laatsten genoemd. Een Gronings koor haalde 90 punten, daar kwam verder niemand overheen. Toen de uitslag Viva la Musica 91 punten doorkwam barstte alle spanning eruit bij de jonge dames, wat een geweldige opsteker en beloning voor al het harde werken.

Deze mooie dag werd gepast afgesloten met een frietje. Een ijsje werd ons aangeboden door een paar lieve ouders die ons de hele dag hadden begeleid. Intens gelukkig nam het koor de laatste boot weer terug. Wat een buitengewoon leuke dag is het geweest en wat een mooi resultaat.  (Leden die inloggen op deze website vinden onder 'MIJN DOWNLOADS' nog meer leuke foto's!)
 
Concert samen met kinderkoor Koralec uit Most
In het weekend van 13 en 14 mei komt het kinderkoor Korálek uit Most, Tsjechië, weer op bezoek in Nederland. Zij komen een aantal concerten geven in het kader van het Meppeler Muziekfestival en worden ondergebracht bij leden van onze koorschool. Daarna zit er ook een uitstapje naar Amsterdam en de Zaanse Schans aanvast.

De kinderen komen donderdagavond 11 mei aan. Vrijdag 12 mei om 15:00 zingen ze op de Noaberhoeve in Echten. Vrijdagavond van 19:15 tot 19:45 zingen ze in de Oude kerk in Meppel aan de Groenmarkt.Zaterdag 13 mei 13:00 zingen ze in de Grote kerk op het kerkplein in Meppel. En zaterdagmiddag om 16:30 weer in de oude kerk maar dan samen met Viva la Musica.
 
Ons jeugdkoor is afgelopen herfst in Tsjechië in het stadje Most geweest in het kader van de stedenband Meppel - Most.
We zijn 5 dagen onderweg geweest, hebben daar gezongen en Praag bezocht. Ons jeugdkoor werd ondergebracht bij de leden van het jeugdkoor Korálek in Most, waar we samen de concerten mee gaven. We zijn daar enorm hartelijk ontvangen en hadden een fantastische reis.
 
We hopen dat ze het bij ons net zo naar hun zin zullen hebben als de vorige keer, dat was twee jaar geleden.
Dit keer zijn er weer meer liedjes die we samen zullen zingen. Daarvoor moeten wij flink investeren in onze uitspraak van de Tsjechische liedjes.
  
 
Jeugdkoor werkt mee aan herdenkingsconcerten WO II in oktober 2017
Het jeugdkoor van Viva la Musica werkt op 30 september (Coevorden) en op 3 oktober 2017 (Meppel) mee aan een herdenkingsconcert van het Drents Jeugdorkest. Het Drents Jeugdorkest, dat bestaat muzikanten uit Drenthe tussen de veertien en dertig jaar, organiseert in samenwerking met scholen voor voortgezet onderwijs een herdenkingsproject waarin aandacht wordt besteed aan de vervolging van Joden in de Tweede Wereldoorlog. Het project wordt afgesloten met een concert. Voor het concert maakt een componist nieuwe muziek, waarin hij liederen van het jeugdkoor verwerkt.
 
Bezoek jeugdkoor Koralec uit Most 11 t/m 15 mei 2017
Van donderdagavond 11 mei tot en met maandag 15 mei komt het jeugdkoor Koralec uit Most op bezoek bij het jeugdkoor van Viva la Musica. De jongeren zullen samen zingen en concerten geven op locaties in en rondom Meppel. Afgelopen herfst was het jeugdkoor van Viva la Musica op bezoek in Most.
 
Vriendendagen op 26, 27, 28 en 29 januari 2017
In het nieuwe jaar zullen er weer vriendendagen zijn. Dat betekent dat koorleden vrienden of vriendinnen mee mogen nemen naar de les. Zij kunnen meedoen en ervaren hoe fijn het is om bij Viva te zingen. Zij mogen 3 lessen op proef meedraaien. Als ze de smaak te pakken hebben gekregen, kunnen ze daarna lid worden.
We hopen dat de vrienden en vriendinnen net zo enthousiast worden als de leden zelf!!!